Zomerplanten

Zomerplanten

8-8-2019

CARE | Top 5 planten voor in de zon

De zomer kan ineens veel zon geven. Welke planten zijn daar nu heel blij mee? Deze top-5 kan zo de winkel in!

 

Deze ligt een beetje voor de hand, maar het blijft de onbetwiste nummer 1. Doordat de cactus water opslaat, blijft hij zeer lang actief in droge, zonnige periodes. Er zijn zoveel soorten en maten... sommige cactussen kun je zelfs aaien, mits je de goede kant op aait! 

Deze groene krachtpatsers kunnen goed tegen grote temperatuurverschillen. De vetplantjes hebben weinig water nodig. Krijgen ze teveel, groeien ze uit hun rozet-vorm. Om extra veel kleur te krijgen, kunnen ze buiten blijven staan. De kleuren worden sterker door het temperatuurverschil van dag en nacht. Sommigen belonen je zelfs met bloemen.

Ook de Crassula zal snel groeien bij teveel water. Juist omdat Crassula's bekend staan om hun trage groei, worden ze ook wel 'levensboom' genoemd. De Crassula zal bij grote temperatuurverschillen mooie kleuren in het blad tonen. Leuk om te proberen! 

Deze woestijnbloeier heeft veel variaties. Vertel uw klanten dat ze er altijd voor zorgen dat het water goed kan weglopen. Sommige soorten sedum kunnen jarenlang als vaste plant in de tuin, anderen zijn beter als terras- of kamerplant. Ook bij deze soort kunnen de plantjes in het voorjaar gewoon buiten staan! De grote(re) temperatuurverschillen zorgen voor meer kleur.

De krachtige rotsplantjes: zeer goed op lastige ondergrond, van oorsprong uit hoge, bergachtige gebieden met extreme weersomstandigheden. Vergeet uw klanten dan ook niet te vertellen dat deze planten niet van (veel) water en potgrond houden. In terracotta bakjes passen deze perfect op de tuintafel.